0 - 1
21 augusti 2016
15:00

Referat: Assyriska FC - Fagersta Södra IK

Södra spelade sin 12:e raka match i div 4 utan förlust då man besegradeAssyriska med 1-0 på bortaplan . Södra tar ledningen redan i den 5:e minuten genom 15-årige Ehsan Hosaini som drar dit bollen efter Zacke Ströms långa inkast.
I den 14:e minuten får Assyriska ett friläge som Arman i Södramålet räddar elegant. Efter den chansen så radar Södra upp målchanser , sebba drar på ett skott som smiter strax över ribban. wille har ett par frilägen som hamnar bara nån cm utanför stolpen. sebba får ytterligare ett fint läge men målisen räddar elegant..Södra fortsätter att pressa Assyriska utan att göra nå mål utan ledningen är fortfarande 1-0 i halvtid.

I andra halvlek så får Wille den stora chansen att uttöka Södras ledning då Wille lobbar över backen o målisen och ska bara nicka dit den i det tomma målet men nicken går över . Södra fortsätter att rada upp målchanser men en duktig Assyriskakeeper och Södras oförmåga att göra mål ikväll håller ner siffrorna. Assyriskas chanser var att lyfta in bollen bakom vår backlije men där stod oftast en välplacerad arman i målet och rensade undan eller så boxade han bort bollarna som kom in i straffområdet. Eller så tog backlinjen hand om bollarna. 1-0 segern var klart i underkant .
Bäst i södra var Arman i målet och hela försvaret som spelade mycket stabilt Jocke,Zacke,jöne och Adam Ö.

På mitten var Sebba Jansson bra igen och 15-årige målskytten Ehsan Hosaini som spelar så klokt och bra .
framåt så skapade Wille Klasén flera fina lägen utan att få dit den idag.

Nästa match är redan på Onsdag kväll då det vankas toppmöte på Onsjövallen då vi gästas utav 3:e placerade BK30.